Alla inlägg under september 2007

Av Cecilia - 6 september 2007 07:57

Ibland kan det liknas vid tortyr att vara ensamstående mamma. När man inte fått sova ordentligt och lilla Edina skriker så känns det ibland som att mammas vener, artärer, aorta mm är fyllda av kolsyra och att de snart brister.


Edina har fått för sig att mat är detsamma som gift och att det smakar värre än bajs. Det tror mamma i alla fall när hon går efter Edinas reaktion vid matbordet. Nu är det slut med fruktkrämer för mamma misstänker att det är de som gör att Edina vägrar äta mat.


Anna och Loke hade tänkt sova hos oss i natt eftersom de har nymålat, men de ändrade sig eftersom det nästan hunnit torka innan de begav sig till oss. De kommer och äter frukost i stället.

Av Cecilia - 5 september 2007 18:14

Morgonen började som vanligt med att Edina skulle sitta i famnen och sen skulle hon sitta i famnen igen och igen och igen. Det är himla mysigt tycker vi båda, men ibland måste man få nåt gjort.


När vi väl fått på oss kläderna åkte vi och träffade Christine och Malte. Vi började med att äta på Gallerian. Edina skrek inte när hon åt denna gång (till middagen gjorde hon det). Sen gick vi på Clas Olsson (ett av mammas favoritställen) och handlade en massa elsaker och annat smått och gott.


Eftersom vädret var toppen och sällskapet likaså så blev det en promenad ut på Skeppsholmen och Kastellholmen. Vid halv tre var det dock dags att åka hem och förbereda Edinas middag som inte blev någon glad seans.


Det känns som att det var alltför länge sedan vi träffade Christine och Malte för Malte var ingen liten bebis längre. Han hade blivit en stor bebiskille som kunde vara med och omvärldsbevaka.

Av Cecilia - 4 september 2007 18:27

Jaha då var det dax för Ikea igen. Vi promenerade först till Kvantum och sen gick vi till Ikea för att köpa klädstången. När vi handlat färdigt var vagnen fullastad och tung. Edina är tycker att det är kul att åka fullastade vagnar.


Mamma oroade sig för att det skulle vara en gammal buss med enorma trappsteg och det gjorde hon rätt i för det var det. Vi fick hjälp så det gick bra. Busschauffören pratade med oss när vi kom till Fruängen och sa att vi skulle vara glada att bussen han körde innan gått sönder för den var ännu sämre för barnvagnar. Mamma undrar just hur den bussen såg ut för den buss som vi åkte hade ENORMA trappsteg.


Edina är i en period när hon bara ska vara i mammas famn annars grinar och skriker hon. Dessutom har hon börjat gallskrika när hon ska äta. Det är rätt jobbigt att vara hennes mamma just nu. Förutom att mamma tror att hon blir psykiskt sjuk om Edina inte slutar att skrika snart så har hon ont i ryggen av att bära henne i selen hela tiden.

Av Cecilia - 3 september 2007 18:19

Morgonen började med babysim. Denna gång var det himla intressant tyckte Edina. Mamma tyckte det var helt fantastiskt. Edina är mer vild än tam både på land och i vatten visade det sig.


Mamma var lite orolig att Edina skulle bli sjuk igen när de badade så hon klädde henne så att hon såg ut som en Michelingubbe innan de gick ut efter badet. Edina blev förkyld efter förra badet. Vinden blåste rakt igenom Edinas kläder när de kom ut från badet.


Sen åkte vi hem. Edina åt och sen somnade hon och sov i tre och en halv timme. Det är ansträngande att bada.


Medan Edina sov fixade mamma med disk och lite annat. När Edina fortfarande inte vaknat så började mamma att skruva ihop den ena garderoben. Hon hann skruva ihop hela och dessutom prata i telefonen i en timme innan hon till slut väckte Edina.


Tyvärr hade mamma glömt att köpa klädstång till den lilla garderoben så hon kunde inte packa in i garderoben i dag.

Av Cecilia - 2 september 2007 17:39

På morgon var Edina på riktigt bushumör, men det gick över ju längre dagen framskred. På slutet var det mest skrik och gnäll.


Vi fick äntligen träffa Anna och Loke. Det var länge sen sist. Mamma blev så till sig i trasorna att hon glömde ta kort på dem. Loke verkade glad att träffa tjocka tanten (mamma) och Edina för han skrattade mest hela tiden. Vi åkte till Fältöversten och shoppade. Edina fick en ny jacka och mössa samt ett par nya vantar. Anna ville köpa några fina lådor, men tyckte de var för dyra. Mamma håller med.

Av Cecilia - 1 september 2007 09:54

I dag har vi fått hjälp av Maths och Tobias att handla Paxgarderober. Vi promenerade till Ikea m babyskyddet fastspänt på barnvagnen. Tanken var att vi skulle ha förberett handlingen innan våra hjältar anlände. Nu blev det inte så eftersom Edina blev hungrig och mamma var amningsförvirrad.


Maths kom i sin underbart vackra duett och i den lastades garderoberna in.


Tobias kom i sin fina Mercedes och i den rymdes mamma och Edina med barnvagn och babyskydd. Nu behövde inte Maths vänta på oss när vi tog lokaltrafiken. Vi fick dessutom extra bärhjälp.


Mammas största våta dröm har gått i uppfyllelse. Hon har inköpt Paxgarderober. På kvällen kunde hon inte annat än njuta av tillvaron. Nu har hon världens bästa Edina och två Paxgarderober i sitt hem. Edina verkar också gilla dem. Hon somnade, för natten, utan gnöl och inom tio minuter.

Presentation


Fokus i mitt liv är min dotter Edina. Älskar mitt jobb som GIS-samordnare. Brukar säga att jag har världens bästa unge, jobbar och bor i Paradiset. Privat älskar jag skor och taklampor. Tyvärr kan jag inte frossa i någedera p g a platsutrymme.

Omröstning

Den ena dricker en dryck till brända mandlar och popcorn och den andra en annan. Vilka drycker dricker vi?
 Edina saft och Cecilia mjölk
 Cecilia saft och Edina mjölk
 Cecilia kaffe och Edina mjölk

Fråga mig

31 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< September 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards