Alla inlägg under september 2007

Av Cecilia - 22 september 2007 15:43

... vad mamma blir trött på folk som inte kan nåt om bilar och ändå envisas med att köra dem. De är en direkt fara i trafiken. I dag var det en kvinna som fått motorstopp tvärs över en väg, mitt i en kurva, mitt i en nedförsbacken. Kvinnan sprang runt på gatan för att andra bilister skulle uppmärksamma bilen som stod i vägen utan en tanke på att det var bättre att de körde på bilen än på henne. Mamma bad kvinnan lägga i friläge och låta bilen rulla åt sidan, men friläge visste hon inte vad det var. Edina sov som tur var så mamma kunde flytta bilen åt den stressade och förvirrade damen. Det hade kunnat gå riktigt illa för henne eller någon annan.


 Morgonen började med mycket gnäll. Edina har ont i munnen och kan vara lite jobbig mellan varven. När hon gnällt ett tag och väckt Henrik några gånger så tyckte Henrik att hon frestat på hans humör och att hon gnällt nog för en hel vecka. Turligt nog, för Edina, är Henrik en glad filur som alltid visar god min trots påfrestningar.


När Henrik åkt och Edina ätit lunch promenerade vi till Elgiganten för att köpa en microvågsugn. Tyvärr hade de inte någon inne. Då gick vi vidare, till IKEA, och köpte en låda till den stora Paxgarderoben. Det blir en del slit och släp med Edina och barnvagn. Mamma hoppas komma i ordning hemma snart så vi kan koncentrera oss på att ta njutfyllda promenader.



Av Cecilia - 21 september 2007 19:57

Edina har börjat klappa händerna. När mamma frågar om hon kan klappa händerna klappar hon. Mamma fick ett kort när Edina stolt klappade händerna när vi shoppade i Kista centrum.

Av Cecilia - 20 september 2007 20:17

Jaha, i dag var mamma på läkarbesök. Edina skötte sig exemplariskt när mamma blev undersökt. Det var bara en rutinkontroll för att kolla att mamma är frisk.


Henrik och mamma mumsade på glass och chokladsås som kvällsmys. Edina ville  också ha, men mamma sa nej. Snart får mamma sluta äta slisk för det blir svårt att förbjuda Edina om mamma äter själv.


Edina är som galen på blomkrukan som står på golvet. Hon tycker det är så himla kul att mamma tar bort henne så vi har en kamp som kan varar tills mamma tröttnar och tar upp Edina i famnen. Edina blir aldrig less på att bli jagad av mamma när hon ska gräva i blomjorden.

Av Cecilia - 19 september 2007 08:19

I går kväll kom Henrik på besök. Gissa om Edina blev förvånad när någon pratade i vardagsrummet när hon kom in dit på morgonen. Edina kvittrade och charmade honom hela morgonen. Frukosten var en höjdare, tyckte hon, eftersom alla satt till bords och åt. Mamma är inte lika rolig som Henrik tycker Edina.


På dagen var vi och hälsade på mammas kusin Marina och Edinas tremänning Saga. Saga var en jätteliten människa tyckte mamma och Edina. Mamma kommer inte ihåg att Edina var mindre än Saga när hon föddes. Det var roligt att träffa dem och se att de mår så bra. Förutom att Saga var liten så var hon söt som en karamell.


Edina har börjat tycka att det är privat att bajsa. Hon kryper gärna in i ett rum där hon får vara ensam. Har vi besök så håller hon in i det sista. I dag smet hon ut i köket för att få vara i fred.

Av Cecilia - 18 september 2007 17:41

I dag var det en pappa och Edina dag. De gick först ut och promenerade. När de kom tillbaka blev Edina gnällig, mamma blev tvungen att bistå med sin närvaro. Pappa erbjöd sig att skjutsa oss till Willys så vi fick storhandla och så blev det. Han passade Edina medan mamma handlade.


När vi kom hem kunde Edina inte hålla fingrarna från matkassarna. När de var uppackade kunde hon inte hålla dem från blomkrukan.


Mamma har äntligen tagit fingrarna ur .... och ringt en sångpedagog. Hon vill lära sig att sjunga mindre falskt.

Av Cecilia - 17 september 2007 11:49

I dag har vi varit på babysim. Edina var inte på humör vilket innebar att vi inte gjorde så många övningar. Sen åkte vi hem och tog det lugnt resten av dagen.

Av Cecilia - 16 september 2007 19:34

Edina har hittat en sittstil som gör att hon nästan aldrig trillar omkull längre. Hon drar dessutom inte upp sig om hon känner sig osäker. Mamma är glad att Edina är så smart att hon förstår att hon ska vara försiktig för då slipper mamma vakta henne hela tiden.


Anna och Loke har hjälpt oss så vi kunde tvätta våra täcken och kuddar i dag. Först hjälpte de oss att bära alla täcken och kuddar till tvättstugan. Sen passade de Edina när mamma gick till tvättstugan och hängde den rena tvätten och laddade en ny maskin. När mamma skulle gå nästa varv var Edina grinig så då passade mamma och Edina Loke medan Anna gick till tvättstugan. Sista varvet gick mamma och Edina till tvättstugan för att hämta den rena tvätten. Det är tur att vi har Anna och Loke och även några andra som kan hjälpa oss.


Mamma är tacksam att Anna är en gammal vän som kan stötta mamma och tala om för henne att hon inte håller på att bli galen när livet krisar. Mamma vet att Anna läser det här. Tack för att ni finns!


I vår lilla värld är Edina det största underverk som finns. Mamma har aldrig upplevt nåt finare än Edina. Edina verkar tycka detsamma om mamma. Mamma hoppas att hon tycker det även när hon kommer i tonåren.

Av Cecilia - 15 september 2007 18:03

Edina har börjat babbla väldigt mycket de senaste dagarna. Hon gillar att åka buss och t-bana där hon har många att prata med. I dag skällde hon ut kameran eftersom hon inte kom åt den när mamma låg i vägen på golvet.


På förmiddagen var vi och träffade Sofia på stan. Vi träffas inte så ofta, men det är väldigt trevligt de gånger vi gör det. Det får gärna bli tätare träffar framöver.

Presentation


Fokus i mitt liv är min dotter Edina. Älskar mitt jobb som GIS-samordnare. Brukar säga att jag har världens bästa unge, jobbar och bor i Paradiset. Privat älskar jag skor och taklampor. Tyvärr kan jag inte frossa i någedera p g a platsutrymme.

Omröstning

Den ena dricker en dryck till brända mandlar och popcorn och den andra en annan. Vilka drycker dricker vi?
 Edina saft och Cecilia mjölk
 Cecilia saft och Edina mjölk
 Cecilia kaffe och Edina mjölk

Fråga mig

31 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< September 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards