Alla inlägg under augusti 2007

Av Cecilia - 23 augusti 2007 17:53

Mamma är chockad. Hon har fått sova tre timmar i sträck två gånger. Det innebar att hon orkade med en massa på förmiddagen.


Det blev en rushig start på dagen. Först fick mamma jaga Edina runt lägenheten. När Edina somnade första varvet skurade mamma badrummet. När hon vaknade lagade mamma mat till Edina och sen till sig själv. När maten var uppäten hade vi 35 minuter kvar innan vi skulle möta Ninni, Fabian, Tereza och Gustav i Örnsberg.


När vi träffats gick vi vidare till Vinterviken där vi fikade och umgicks. Barnen var glada och snälla. Det händer mycket med dem just nu. Edina är lite framfusig av sig. Det uppskattas inte alltid, av hennes vänner, att hon nyps och drar på dem.


Ninni konstaterade att hon nog aldrig varit så lycklig tidgare som hon är i dag. Mamma instämmer. På morgonen när hon jagade Edina runt lägenheten kom det som en lyckodush över henne som höll i hela förmiddagen.


En gång för en massa år sedan drömde mamma att hon kom på meningen med livet. När hon vaknade kände hon sig lycklig ända tills hon kom på att hon inte kom ihåg svaret. Den lycka mamma känner i dag är samma lycka hon kände när hon vaknade den gången. Mamma tror att det betyder att hon funnit meningen med livet i Edina.


Efter fikat gick vi vidare till Hornstull för att lämna tillbaka selen. Vi gillade inte färgerna på den. Sen åkte vi hem.


På kvällen drog Edina upp sig för första gången. Hennes leklåda höll inte upp henne ståendes så hon ramlade ner på knä i stället. Mamma hann rusa och hämta kameran för en bild. Edina sitter inte än, men stå det ska hon.

Av Cecilia - 22 augusti 2007 09:08

Mamma bestämde att Edina behövde få vara hemma en hel dag. Ibland blir det lite mycket rännande med barnvagn.


I dag badade vi och åt mest. Mamma var jättetrött efter att ha sovit väldigt lite de senaste nätterna. I kväll ska Edina få välling så får vi se om hon sover lite bättre till natten.


Edina hade svårt att somna så mamma bar omkring henne i bärsele hela kvällen. Detta ledde till att mamma fick huvudvärk. Hon börjar bli tung att bära i sele. Mamma är glad för att hon går upp i vikt nu när hon börjat äta lite.

Av Cecilia - 21 augusti 2007 08:53

I dag åkte vi in till Myrorna i Hjorthagen. Mamma hittade ett par högtalare för 75 kr så nu kan vi lyssna på musik igen.


Sen tog vi en promenad från Åhlens till Slussengallerian med Hossein. När vi kom dit började Edina skrika eftersom hon ville ha tissetåren. Det enda mamma tänkte var att snabbt hitta en stol att sätta sig på för att amma henne.


Mitt i amningen kom en rabiat kvinna och gapade och skrek att mamma inte fick amma där. Det visade sig att man inte fick amma på "Slussen bageriet". Mamma tycker synd om den rabiata kvinnan som tydligen har någon typ av komplex som tycker att det äckligaste i hennes värld är ammande kvinnor och diande barn. Mamma tycker att det finns äckligare saker här i världen som t ex pedofiler, våldtäktsmän, rånare klottrare m m, listan kan göras lång.


Nåt fika på "Slussen bageriet" blir det knappast någonsin för denna mamma och hennes sällskap i detta liv. Inte rekomenderar hon andra att gå dit heller.


Mamma har lovat Hossein att lägga in en bättre bild. Han gillar inte den gamla så här kommer den. Tyvärr inga bilder på Edina i dag.

Av Cecilia - 20 augusti 2007 07:39

Som vanligt blev det en lååång promenad. Vi gick till Hornstull för att köpa en sele till barnvagnen och en förstärkare till ramen. Det är ganska skönt att promenera med Edina för då slipper mamma vakta henne när hon hänger i gardinerna som om de vore lianer och när hon gnager på kablarna.


Edina skrattar när mamma säger att hon inte får hänga i gardinerna och sen vänder hon sig om och börjar hänga i dem. Snart drar hon upp sig i dem. Det skulle hon nog redan gjort om mamma lät henne.


Förutom att leka med det man inte får leka med så gillar Edina att jag runt med sin musikboll samt en röd plastmugg från IKEA.

Av Cecilia - 19 augusti 2007 17:33

På förmiddagen var vi hemma och tog det lugnt. Mamma envisades med att prova ge Edina broccoli igen. Med pasta gick det ner ett par tuggor men sen var det stopp. Det är väl på tiden att kärringen ger sig nu tänker Edina.


Sen blev det en promenad från Västertorp till Zinkensdamm. Promenaden började med glatt humör, men sen blev Edina sur och ilsken (som vanligt innan hon somnar numera) och till slut somnade hon.


På kvällen fick Edina gröna ärtor och potatis. Proceduren med att laga gröna ärtor var densamma som när mamma gjorde majs tidigare.


Av Cecilia - 18 augusti 2007 08:49

I dag promenerade vi med Hossein till Skärholmen där han bjöd på lunch. Sen åkte vi till Anna och Loke för att kolla posten. Anna och Loke är i Luleå och vi tror nästan att de tänker bosätta sig där. De kommer inte hem förrän sista augusti. BLÄÄÄÄÄ!


Edina skrek och gormade hela eftermiddagen och somnade redan vid 17.00 Sköööööööönt tyckte mamma.

Av Cecilia - 17 augusti 2007 14:50

I dag har Edina ätit pasta för första gången. Mamma använde som vanligt den underbara Magic bullet maskinen. Först satte hon ner en avocado som hon vet att Edinas mage klarar av. Efter det satte hon ner pasta och körde det i maskinen. Sen tog hon fram potatis som hon gjort i går och katrinplommonpure som hon köpt. Potatisen fyller hon ut med bara för att Edina ska få en full portion när hon vänjer sig vid något nytt.


Observera att maten och kläderna matchar varandra i dag.


Efter maten såg Edina på tv en stund och sen somnade hon.


Till middag blir det potatis och blomkål.

Av Cecilia - 16 augusti 2007 09:22

Edina har redan hunnit äta en stor portion gröt. Mamma får återvinna en del av det som kommer ut för att Edina ska få i sig en hel portion. Edina har även bajsat stort och det kan man säga ger en bra start på dagen. Det kan lätt bli lite gnälligt annars. Nu sover hon som en princessa vilket bådar gott inför en fikadejt med mammas kusiner Benny och Marina.


Kusinerna och Edina träffades på Lasse i parken som var lika fint som vanligt och dessutom trevligare än vanligt. Mamma tyckte det var så roligt att träffa Benny och Marina. De har inte träffats mycket, men mamma kände ändå att det finns en speciell samhörighet. Konstigt! Undrar om det är generna som gör det eller om de råkar vara ett sällskap som mamma trivs med. Edina trivdes också i sällskapet. Hon killade (tog det lungt) som ungdomarna i Stockholm säger.


Det som inte syns på bild är att Marina är höggravid. Hon är beräknad till sista augusti.

Presentation


Fokus i mitt liv är min dotter Edina. Älskar mitt jobb som GIS-samordnare. Brukar säga att jag har världens bästa unge, jobbar och bor i Paradiset. Privat älskar jag skor och taklampor. Tyvärr kan jag inte frossa i någedera p g a platsutrymme.

Omröstning

Den ena dricker en dryck till brända mandlar och popcorn och den andra en annan. Vilka drycker dricker vi?
 Edina saft och Cecilia mjölk
 Cecilia saft och Edina mjölk
 Cecilia kaffe och Edina mjölk

Fråga mig

31 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards