Alla inlägg under januari 2013

Av Cecilia - 19 januari 2013 17:21

Hej, jag vet att många vill veta vad örterna innehåller. Ska försöka göra en översättning, men ni får själva kolla att det verkligen stämmer. Är inte så bra på Tyska.


Börjar med de terapeftiska örterna TBB Plus. Är långsynt och har svårt att läsa på burkarna. Så jag tar en burk i taget. I dag börjar jag med TBB Plus.


Är ingen expert så ni får ta mina kommentarer till med en nypa salt.


Polyporus Extrakt Pulver - En svamp som jag inte vet vad den är bra för/mot.

Andrographis Paniculata Extrakt BLATT Pulver - En ört som kan lindra symptom vid fökylning och som i kombination med annat kan förstärka immunförsvaret.

Artemisia annua Beifuss Extrakt Pulver - Malört en ört som är inflammationshämmande och bra för matsmältning. Finns dock flera olika sorter.

Hydropropylmethylcellulose - Kanske det de gör kapseln av. En gissning från min sida.

OPC Tranbenkernextrakt - Druvkärneolja med nyttiga oljor som t ex OMEGA 6 m m.

Cat´s Clow Extrakt - Kattklo en ört som botar Borrelia. Samento utvinns ur denna ört.

Grapefrukten Extrakt - Grapefrukt som jag inte riktigt förstår varför den används. Kan vara farlig i kombination med läkemedel har det visat sig.

Knoblauchextrakt - Vitlök sägs vara bra vid förkylning.

Av Cecilia - 15 januari 2013 13:33

Nu har min vikt uppnått den beaktningsvärda siffran 103 kg. Lång tids sjukdom och kraftig viktökning har begränsat livet så mycket att jag nu har ett behov av att införa förändringar.


Eftersom det bor en inbyggd strateg inom mig ska jag försöka använda denna för att förändra mitt liv och ta fram en handlingsplan får att nå ett hälsosammare liv.


Steg ett in hanglingsplanen inkluderar fyra grundläggande steg:

1) Att välja frukten framför det fika och godis som alltid står framme på jobbet.

2) Ha grönsaker tillgängliga om jag blir sugen mellan målen.

3) Att införa mycket grönsaker i/till de lagade målen.

4) Om detta resulterar i viktnedgång på fem kilo så inleds steg två i handlingsplanen om inte så får jag skriva om steg ett.


Vill du vara med på en gemensam resa så är det bara att hänga på. Jag är raka motsatsen till ett proffs, men det kan väl aldrig vara för sent att ändra på.


Fortsättning följer ...

Av Cecilia - 13 januari 2013 15:41

Till nyår skulle vi ha knytkalas. Eftersom jag gillar enkla saker som inte kan misslyckas så gjorde jag annorlunda roulader. Grundreceptet består av 400 g köttfärs, 1 pkt bacon, salt och peppar. Sen hackade jag i en rödlök, en näve soltorkade tomater och basilika efter smak i köttfärsen. Skippade fetaost denna gång eftersom de skulle vara mjölkproteinfria.


För tillagning delade jag baconskivorna på hälften. Sen gjorde jag små cigarrer av köttfärsen och rullade en halv baconskiva runt var och en av dem. När alla var klara satte jag in dem i ugnen på 175 grader till baconen fått en gyllenbrun färg. De var mycket uppskattade på nyårsbordet.  

Av Cecilia - 13 januari 2013 14:52

Nu har jag testat att göra min absoluta favoritkaka, falsk tosca, med Lailas blåa glutenfria mjöl. Jag vågar påstå att det inte blev någon större skillnad jämfört med den som är gjord på vetemjöl. Recept nedan.  


Ingredienser botten:

4 Ägg

6 dl Strösocker

2 tsk vanillinsocker

8 msk kakao

2 krm salt

2 tsk bakpulver

180 g laktosfritt smör

3 dl Lailas blåa glutenfria mix


Ingredienser topping:

75 g laktosfritt smör

1,5 dl sirap

1,5 dl grädde

2 dl strösocker

200 g kokos


Gör så här:

Vispa ägg och socker tills det blivit vitt och pösigt. Vispa sen ner vanillinsocker,kakao, salt, smält smör, mjöl och bakpulver. Häll upp i smord långpanna eller långpanna m smörpapper.


Grädda i ugnen 15 min på 200 grader. OBS! Håll koll så den inte jäser upp och bränns.


Medan kakan står i ugnen sätt smör, sirap, grädde och strösocker i en panna och koka under svag värme i fem minuter. Tillsätt därefter kokos. Nu har kakan säkert gräddat klart i ugnen så då är det bara att ta ut den och bre på toppingen.


In med allt i ugnen igen i 5 minuter eller till det har blivit färg på kokostoppingen.


Lycka till!







Av Cecilia - 9 januari 2013 10:55

Den här dagen startade inte som andra dagar. Den började med att jag skulle fylla akvariet med lite vatten. Tog fram en skål med vatten och ställde bredvid akvariet för några dagar sedan bara för att försäkra mig om att vattnet skulle ha rumstemperatur.


På morgon tog jag skålen och hällde i vattnet i akvariet varpå det började skumma. Då först slog det mig att Edina lekt med skålen och satt i tvål i vattnet för ett par kvällar sedan.


I panik fiskade jag upp alla fiskar utom en med en håv och satte dem i en annan skål med en helt okänd vattentemperatur. Den sista fisken gick inte att hitta trots idogt letande.


Sen började jag tömma akvariet på det skummande vattnet. Fyllde på det igen och började tömma ett andra varv för att skölja bort allt skum. Nu plötsligt dök den saknade fisken upp. Den levde trots allt. Håvade upp stackaren och satte den i skålen med de andra fiskarna.


När akvariet var nästan tomt började jag fylla på det igen varpå jag hörde hur något sprack. Det började ryka ur doppvärmaren som jag missat att dra ur.


Sen fyllde jag på akvariet och placerade alla saker på sin plats i det. Pust! Så nu kära vänner. Var eran morgon månne bättre än min?


Fiskarna simmar fortfarande omkring i den provisoriska skålen i väntan på att jag ska köpa plastpåsar så jag kan sätta dem i den för att vänja sig vid akvariet. Tiden får utvisa om de överlever diskmedel och ett hastigt flyttande till en skål med annan vattentemeperatur.


Som tur är vet Edina inte om att jag är hemma och dödar akvariefiskar. Gudarna ska nog vara med oss om den sista fisken överlever saneringen av diskmedel. Hällde både varmt och kallt vatten på den stackaren och gruset yrde runt den.

Av Cecilia - 6 januari 2013 15:46

Efter en dag på skridskor och med ett annalkande kalas framför oss så bakade vi kolasnittar nu på eftermiddagen. Anledningen till att det blir kolasnittar varje år är att de är perfekta att baka tillsammans med barn och att de blir så himla supergoda.


När jag var barn bakade jag dem med min mamma och lillasyster. Vi fick äta hur mycket deg och färdiga kakor med mjölk som vi ville. Nu är det min tur att ge Edina minnen som hon bär med sig och kanske vill ska leva vidare genom hennes barn.


Nu ska vi bada och göra oss i ordning för morgondagen. Men först ...


... här kommer receptet:

100 g mjukt smör från Valio
1 dl strösocker 
2 msk ljus sirap 
Lailas blåa glutenfria mjöl. Sätt 2.25 dl till att börja med men tillsätt sedan till smeten är så tjock  att den nästan inte går att knåda längre utan att falla isär.
0.5 tsk bikarbonat 
1 tsk vaniljsocker 
Gör så här:

1) Sätt ugnen på 175 grader.

2) Vispa smör, strösocker och sirap krämigt.

3) Blanda mjöl, bikarbonat, vaniljsocker och malen ingefära och vänd ner det i smeten.

4) Rulla fingertjocka rullar mellan fingrarna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

5) Räffla med en gaffel.

6) Grädda längderna gyllene i mitten av ugnen i 12-15 minuter.

7) Skär dem direkt genom att klyva dem uppifrån. Dra inte med kniven för då smulas de sönder.

8) Låt kolasnittarna svalna på plåten.


Här kommer bilden som jag utlovat tidigare.  


Lycka till!

 

Av Cecilia - 3 januari 2013 15:51

- Mamma.

- Ja.

- När jag blir sån där som Reinfeldt ska jag bestämma att det inte får finnas parfymer.

Av Cecilia - 3 januari 2013 08:19

Nu tycker jag att jag har något att dela med mig av vad gäller borrelian och Twar. Den 11/1 har jag tagit örter i två månader. Jag tycker att det har hjälpt över förväntan. När jag började med örterna fick jag enormt mycket Herx, d v s att jag blev mycket sämre. Det höll i sig i ca tre veckor. Efter det så kände jag ganska snabba förändrignar för att vara Borrelia. I dagsläget har stickningarna i ansiktet försvunnit nästan helt. Jag kan ana att jag har känsel när jag stryker med fingrarna över ansiktet. Det känns som att ansiktet är svullet fast de inte är det och att jag har en filt mellan fingrarna och ansiktet när jag drar med dem över ansiktet. Det kliar som bara den nu, men gissar att nerverna behöver hela nu. Detta till trots så är jag ändå mycket bättre. Yrseln är inte heller lika kraftig längre, men den finns där under ytan hela tiden. Jag kan fortfarande inte hålla balansen om jag klättrar upp på en stol eller går i mörker.

Vad gäller Twar så har jag haft små blåsor i hela gommen och en svampig känsla sen år 2000. Det har blivit betydligt bättre med örterna. Första veckorna med örterna var asjobbiga eftersom jag hostade och hostade, men inte hade någon kraft att hosta ordentligt. Sen lade det sig och efter det ha jag känt att det kommer att vara borta inom en vecka, men då blossar det upp lite. Sen när det lägger sig är det ytterligare lite bättre. Varje gång jag känner en förbättring så känner jag även att tungan får mer plats i munnen. Gommen lyfts högre och högre i munnen. Nu har jag förstått att det inte kommer att ta en vecka till utan snarare någon månad till.

När jag fick Twar så trodde jag att jag skulle kvävas för att tungan inte fick plats. Höll på att bli galen när vården inte lyssnade och sa att allt såg bra ut. Nu förstår jag att det är svullnaden i gommen som gav kvävningskänslan.

Denna enorma förändring har jag fått p g a örter som jag tar enligt ett örtprotokoll från Augsburg. Får ont i magen av dem men de är betydligt lindrigare än antibiotikan. Det är min läkare som gett mig protokollet. De örter jag tar är markerade med en stjärna.

Terapi: Artemisia plus 2x2 *, TBB plus 2x2* (har inte kollat vilka örter men malört och tistlar) Efter måltid.

Detox: DTC plus 2x2 * Efter måltid.

Pro immun: Phyto Anti-Ox 2x1 Till maten, Immun-In-Form 2x1* Till maten, Immunoform Flora 2x1* fastande före frukost och natt.

Anti-inflammation: Omegaform 4-6 före natt med massor av vatten, Phfytoform 2x1 till måltid.

Anti-fatigue: Energy plus, Q-form 2x1  med måltid.

Healty acid base balance. Besoform eller Basoform organisch 4 före natt med massor av vatten (kan inte riktigt se vad det står).

Frekvensterapin har jag slutat med eftersom jag inte orkar med apparaten längre. Den hjälpte inte på Borrelian. Blev sämre när jag slutade med antibiotikan trots att jag körde med den. Däremot så hjälpte själva scanningen mot smärtorna i benen som jag fortfarande härleder till Ehrlician eller ev Bartonellan i sämsta fall. Ni som orkar köra frekvent får gärna komma med mer input till läsarna. Tänker att den kan snabba på behandlingen om man orkar vara konsekvent.

Smärtorna i benen har tyvärr kommit tillbaka när jag var i Norrbotten i -30. Blä!

Örterna beställer man genom att gå in på fitoragin.de och sen maila dem via deras kontakt.



Presentation


Fokus i mitt liv är min dotter Edina. Älskar mitt jobb som GIS-samordnare. Brukar säga att jag har världens bästa unge, jobbar och bor i Paradiset. Privat älskar jag skor och taklampor. Tyvärr kan jag inte frossa i någedera p g a platsutrymme.

Omröstning

Den ena dricker en dryck till brända mandlar och popcorn och den andra en annan. Vilka drycker dricker vi?
 Edina saft och Cecilia mjölk
 Cecilia saft och Edina mjölk
 Cecilia kaffe och Edina mjölk

Fråga mig

31 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards