Alla inlägg under oktober 2007

Av Cecilia - 10 oktober 2007 07:35

I dag var vi och besökte mormors syster Anna-Lisa och hennes sambo Bengt. Vi åkte dit tidig morgon och hem sen eftermiddag. Edina sov i mammas famn i minst två timmar när vi var där.


Anna-Lisa bjöd på supergod mat med efterrätt. Man är alltid mätt när man åker därifrån. Edina fick dock nöja sig med burkmat. När vi testat att introducera mjölk i kosten klart ska hon få börja äta mat som hon kan ta med fingrarna.


På kvällen åkte vi till närakuten för att kolla Edinas öron och de såg bra ut. Öroninflammation smittar inte som vi fick höra för ett par dagar sedan. Kanske är det att vi fösöker vänja Edina vid mjölk som gör att hon drar sig i öronen och är gnällig. Vi försöker någon dag till och sen gör vi uppehåll igen så får vi se om det blir någon skillnad.

Av Cecilia - 9 oktober 2007 07:50

Edina är inte lika förtjust i mormor längre. Nu är det bara mamma som gäller. Mamma tycker att hon är lite grinigare än vanligt och att hon drar sig i öronen. Loke har fått öroninflammation och det smittar så vi ska till läkaren i morgon.


På eftermiddagen var vi till mammas sångpedagog för första gången. Det var himla kul tyckte mamma och mindre kul tyckte Edina. Det visade sig att mamma anstränger sina stämband när hon pratar och att det är dialektalt. Nu övar mamma på att prata luftigt för att vila stämbanden. Sen fick hon hemläxor som mormor helst inte vill att hon gör. Mamma gör dem i alla fall.

Av Cecilia - 8 oktober 2007 16:18

På förmiddagen kom pappa för att träffa Edina. Vi gick tillsammans på tandinformation på bvc. Vi fick även vårt åttamånaderssamtal i dag. Det var kul att pappa fick vara med på det. Efteråt gick vi hem för att äta lunch. Mamma tyckte att det blev lite kaosartat. Ny smak på maten och fler människor än vanligt. Edina skrek som vanligt när hon äter mat med ny smak.


Efter lunch gick mamma och Edina till Skärholmen för att handla på kvantum och Clas Ohlson. Vi fick väl med oss en tredjedel av det vi skulle handla. Bättre det än inget. Mamma håller på att barnsäkra hemmet bit för bit.


Edina har sagt titta och där i ett par dagar nu. Mamma trodde först att hon hörde fel men orden har upprepats och ofta i kombination med att hon pekar.

Mormor tycker mamma är med så lite på bild så det fick bli två bilder på en gång. Edina är också med så klart.

Av Cecilia - 7 oktober 2007 20:15

Edina har varit i mammas famn nästan hela dagen. Det har varit grinigt och gnälligt. I går gick det förvånansvärt bra att umgås med mormor men hela förmiddagen var det skrämmande att ha henne här.


Efter att ha gått med gåvagnen (som mormor hade med sig) och umgåtts med våra nya vänner grisen och fåret så började mormor bli lite mindre farlig. Innan läggdags gick det bra att vara i mormors famn och mamma kunde till och med gå på toa utan sällskap.


Mamma kan inte smälta att Edina går omkring med gåvagnen. Vi tar dock bara fram den stundvis för husfridens skull. Det är inte alltid kul när man ramlar.

Av Cecilia - 6 oktober 2007 20:05

I dag stannade vi hemma hela dagen och tog det lungt i väntan på mormor. Vi sov båda en eftermiddagslur. Telefonen hade ringt men ingen av oss hörde den. Det var himla mysigt att bara vara tillsammans.


Vi har möblerat om så nu äter vi i vardagsrummet. Edina har helt plötsligt fått en massa saker att dra upp sig på intill leklådan.


På kvällen kom mormor och Edina blev en riktigt sprallgroda. Mamma kunde knappt hålla i henne när mormor skojade med henne. Mormor var läskig och rolig. Sen fick Edina en massa presenter så nu har hon precis som Loke galet mycket leksaker.

Av Cecilia - 5 oktober 2007 20:00

Morgonen började som vanligt med att mamma gjorde frukost medan Edina såg barnprogram. Favoritprogrammen är "Dora utforskaren" och "Postis Per".


Mamma, Edina, Marina och Saga hade planerat att åka till Ikea i dag. Marina och Saga hade sovit lite dåligt så de ringde och sa att de behövde sova i stället. Mamma kände sig också trött så hon bestämde att även vi skulle sova lite.


Efter att mamma sovit en halvtimme och Edina i två timmar så var vi pigga och utvilade. Sagt och gjort vi åkte till Ikea. Edina fick äta middagen där i stället för hemma.


Mamma handlade en madrass till Edinas lekrum så nu ska mamma bara snickra en säng att ha den i. Eftersom vi får den hemkörd så passade vi på att handla annat med. De hade äntligen fått in hyllorna vi väntat på så nu blir det nog inte så mycket Ikea på ett tag.


Vi har även fått tag i en begagnad resesäng och en barnstol på blocket. Nu ska vi bara bestämma när vi ska hämta grejerna. Måste förbereda för att Loke ska börja vara här en dag i veckan. Vi ser fram emot det. Vi tror dock att Anna hellre skulle vara hemma själv med sin älsklingskille, men måste man jobba så måste man.


I morgon kommer mormor. Vi läääääääääängtar!!!!!!!

Av Cecilia - 4 oktober 2007 20:04

I dag har Marina och Saga varit på besök. Edina är väldigt facinerad av Saga. När de skulle bege sig hemåt gjorde vi dem promenadsällskap hem. De kanske flyttar åt vårt håll. Det skulle vara kul tycker vi.


När mamma kollade av telefonsvararen i kväll så hade hon meddelande från i går. Gissa om hon blev förvånad när Edina pratade till henne i den. Mamma blev alldeles varm och fylld av kärlek och stolthet när hon hörde att Edina lämnat henne ett meddelande. Tänk att kärleken kan kännas så intensiv.

Av Cecilia - 3 oktober 2007 15:04

Pappa kom förbi för att träffa Edina i dag. Mamma såg fram emot att få sova en stund medan de umgicks. Eftersom Edina sovit lite på förmiddagen så var hon grinig. När pappa varit här en timme och Edina hela tiden kollade vart mamma var tänkte mamma att hon nog inte skulle få sova nåt.


Efter en timme fick Edina mat och sen blev hon på bättre humör. Då tog pappa Edina på en promenad och mamma gick och lade sig med öronproppar. Efter en stund ringde pappa och undrade över barnmat som han lovat att handla åt oss och sen somnade mamma in.


Efter ett tag vaknade mamma av att det knackade på dörren. Det visade sig att pappa hade knackat på, ringt på, ringt på båda telefonerna och kastat sten på fönstret utan att mamma hört något. De hade varit utanför i ca 30 minuter medan mamma sov gott. Edina ville inte vara i vagnen så pappa hade fått bära henne vilket är jobbigt om man ska göra det någon längre stund. Mamma var tydligen lite trött i dag.


När pappa åkt var Edina trött. Hon somnade men vaknade till efter 30 minuter. Mamma stack in handen i sängen och strök henne på ryggen när hon kröp omkring i sin säng och då somnade Edina mitt i en krypning. Vid det här laget har hon sovit i 1.5 h.

Presentation


Fokus i mitt liv är min dotter Edina. Älskar mitt jobb som GIS-samordnare. Brukar säga att jag har världens bästa unge, jobbar och bor i Paradiset. Privat älskar jag skor och taklampor. Tyvärr kan jag inte frossa i någedera p g a platsutrymme.

Omröstning

Den ena dricker en dryck till brända mandlar och popcorn och den andra en annan. Vilka drycker dricker vi?
 Edina saft och Cecilia mjölk
 Cecilia saft och Edina mjölk
 Cecilia kaffe och Edina mjölk

Fråga mig

31 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11
12
13 14
15 16 17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards