Alla inlägg under mars 2012

Av Cecilia - 14 mars 2012 08:19

För ett par dagar sedan ringde Energibolaget Sverige AB och ville erbjuda mig att binda om mitt avtal till en lägre kostnad. Jag sa att jag valt rörligt avtal när jag ingick avtal. Hon i andra ändan upplyste mig om jag jag hade nytto-el avtal. Jag blev så klart arg över att jag ingått ett avtal och helt plötsligt hade ett annat. Sa upp mitt avtal på stört och förklarade varför.


Detta fick jag som svar:


"Hej,

 
Tack för ditt mail.
 
Ni hade ett natur-el prisavtal som då var rörligt, men det löpte ut 2010-01-31, och då ni ej förnyade det så övergick erat avtal till nytto-el avtal, som då är ett tillsvidare prisavtal.
 
Då ni har 12 månaders uppsägningstid så registrerar jag en uppsägning idag och ni är fria att byta 2013.04.01

Vid återkommande kontakt, vänligen bifoga tidigare korrespondens i ärendet.


Bästa Hälsningar/Best regards
 

Kundtjänst


Patrik"

 

Inte visste jag att avtalet ändrades om man inte ingick ett nytt efter viss tid. Jag tog för givet att det jag valt var det som kvarstod. Inte ett mindre fördelaktigt som Energibolaget valde.


Det känns som en mardröm att vara kund till elleverantör. Alla verkar dessutom vara ute efter att luras. Så går det när oseriösa får driva bolag som vi alla måste vara kunder hos.



Av Cecilia - 12 mars 2012 17:41

I dag bestämde jag mig för att göra beasås för första gången. Det gick jättebra. Lyckades första gången. Edina var in i köket och smakade och sa åååå vad gott.


Härligt nu blir det fest i soffan tänkte jag och fixade färdigt i köket medan Edina satt och såg film i vardagsrummet. När jag bar in maten möttes jag av detta.

En primaballerina som bäddat ner sig i soffan för att se film innan maten. Inte konstigt egentligen eftersom hon varit på utflykt med dagis och sen dansat med en annan prima ballerina på eftermiddagen.

 

Nåja, jag njöt i alla fall av den goda maten men det hade varit lite extra festligt om min egen ballerina orkat äta med mig. Beasåsen står i kylen så hon får insupa i morgon i stället.

 

Nu måste jag nog skynda att bädda ner mig för hon lär nog vakna någon gång i natt. I morgon blir en lååååång dag. 

Av Cecilia - 12 mars 2012 08:22

För bra länge sen beslutade Stockholm stad att föräldrar, barn och personal på Edinas förskola inte får gå direkt upp till dagis via en lång gång. Detta för att lastbilar och sopbilar kan komma att köra på någon. Alla som skulle till förskolan blev hänvisade till att först gå in på en gård till en förskola i anslutning och via en stig gå in till förskolan som Edina går  på. Fine det kan jag köpa.


I samma veva gjorde man en stor fin plats för sopbehållarna alldeles vid grinden in til Edinas förskola, längst in i ändan på den långa gången. Detta för att man ska kunna hämta soporna på ett enklare sätt. Fine det kan jag köpa.


I början följde vi alla lydigt dessa direktiv. Men eftersom det aldrig stod någon och lastade när man kom till förskolan och det faktum att den lilla stigen inte sköttes vad gäller grusning  och plogning började jag och alla andra att ta den gamla vägen.


En dag när det stod en lastbil på gången tänkte jag att jag skulle ta den väg vi var hänvisade till, men ändrade mig när jag såg att jag skulle få plumsa i en halvmeter med snö.


Nedanför den långa gången upp till förskolan finns några parkeringar för de boende samt en vändplats. Eftersom föräldrarna inte får ta cyklarna upp efter den långa gången så ställer de sin cykel i vägen för de som har boendeparkering. Många föräldrar, barn och personal tar dock med sina cyklar till den stooora fina plattan där det finns utrymme för både sopkärl och cyklar m m. Det verkar vettigt för det finns ingenstans att ställa sin cykel om man inte vill stå i vägen för hon som hyr parkeringen vid uppfarten till den lååånga gången.


På morgon när jag lämnade förskolan stod en bil med parkeringsvakter och väntade. Jag var tvungen att fråga om de tänkte lappa bilen som stod på vändplatsen. De informerade om att de skulle tala med ägaren. Folk har klagat på att föräldrar parkerar sina bilar där när de lämnar/hämtar sitt/sina barn. De som satt i bilen i dag hade i alla fall lite skam i kroppen. De arbetsvägrade på sitt sätt. 



Nå undrar jag: Var ska föräldrarna ställa sina bilar när de lämnar barnen?


Eftersom jag är priviligerad och bor nära förskolan behöver jag inte ta bilen till förskolan. Stockholm är dock konstruerat så att många måste resa för att lämna/hämta sitt/sina barn. Då borde också Stockholm stad ta sitt ansvar och se till att föräldrar kan lämna sina barn på förskola oavsett transportmedel.


Jag börjar allvarligt fundera på om Stockholm stad vill att barnen ska gå på förskolan som Edina går på?


Förutom att barnen inte är välkoma att ta sig till förskolan så är det en livsfarligt korsning i anslutning till förskolan. Bilar kör snabbt eftersom det är en lång sträcka utan stopp precis nedanför. Stockholms stad skulle enkelt kunna hindra folk att köra 70 km/h på vägen m h a farthinder, men p g a prestige gör de inget. Enligt utsago har de inte ens varit och inspekterat korsningen trots påtryckning och namninsamling. En mamma har varit drivande i frågan i åratal utan att något händer. En eloge till henne för att hon orkar.

Av Cecilia - 11 mars 2012 12:19

Stoooooooorhandlat och varit på Toys. Hann med allt detta inom loppet av 1.5h Edina har varit m lekpappan. Själv är jag bästa mamman;-D 

Av Cecilia - 7 mars 2012 14:34

Är en stark kvinna som står för mina åsikter och som även struntar i om andra tycker jag gör rätt eller inte.


Den senaste tiden har jag varit aktiv vad gäller att överklaga ett hotellhem som planerats på området. Många var aktiva och reagerade när de fick veta, men endast två orkade så långt att de överklagade. Vi var två ensamstående mammor som överklagade. Att jag orkade dra det till överklagan är något som jag är stolt över. Min vännina som var den som upplyste mig om det planerade hotellhemmet är den andra som orkat ända till överklagan. Hoppas att även hon är stolt över att hon orkat hela vägen. NCC som jag hoppades skulle orka till överklagan orkade inte...


Har även varit aktiv i sökandet efter skola till mitt barn. Eftersom områdets skola har dåligt rykte vill jag försäkra mig om att jag gör rätt val. Det slutgiltiga valet ligger nog ändå på det som från början var enklast. Däremot känner jag mig trygg i att vi kan byta skola om förstahandsvalet blir fel.


Sen den dag Edina födes har jag fått strida med den Svenska vården. När Edina kom till världen började en evighetslång kamp om att få utredning om hennes hälsa. Glutenintollerans är en av de sjukdomar som svensk vård är otroligt okunniga i. Det svensk vård inte kan det finns inte. När Edina blev frisk så blev jag själv sjuk i Borrelia. Samma gäller för Borrelia som för Glutenintollerans. Det svensk vård inte kan det finns inte. För tillfället kämpar jag vidare med att bli frisk. Däremot har jag gett upp svensk vård. Vänder mig nu till alternativ.


Edina är den som fått mig att reagera och som gör att jag orkar dra allt vidare. Det har varit tungt och har satt sina spår. När jag får höra att jag skulle bry mig om att andra inte vill vara med och överklaga, eller att jag är hysterisk vad gäller valet till skolan kan jag inte annat än skratta. Vem fean tror att jag orkar vara hysterisk eller bry mig i vad andra gör och inte gör. Det jag orkar är att se till att mitt barns framtid är den jag tror är bäst för henne. Hur skulle jag kunna låta bli att bry mig om mitt barn?!


Tur att jag är född i tvillingens tecken men nära oxens. Det gör att jag inte bryr mig om vad andra tycker, jag går mina egna vägar samtidigt som jag är obevekligt envis. Fean vad jag är stolt över att vara jag! Med handen på hjärtat, kan du säga detsamma om dig?! Om inte kan jag säga att det är inget dumt mål att nå.



Av Cecilia - 1 mars 2012 08:02

Nu har jag varit i kontakt med både Tyskland och Norge för ev behandling av Borrelian. Norge har fullt hus så de kan inte ta emot.


I går talade jag med en sköterska om provtagning enligt Tysk modell. Proverna för Borrelia kostar 5000 kr och de körs direkt till Tyskland. Vi bestämde att proverna ska tas den 28/3.


Eftersom jag fått tips om att ta coinfektionsprover samtidigt så ville jag veta mer om dem. Läkaren ringde på kvällen. Han undrade varför de behandlat mig för Borrelia om proverna inte visar något. När jag berättade att jag hade haft "märket" sa han att jag har haft Borrelia med100% säkerhet. Han sa att svensk sjukvård har helt fel när de säger att jag inte haft Borrelia då proverna inte visar något. Han talade även om  att de instruktionerna gäller inom svensk vård.


Samtalet resulterade i att jag ska ta både Borrelia- och coinfektionsprover. Priset blir 7600kr.


Ett glädjande besked från läkaren var att jag eventuellt redan är botad. Eftersom jag fortfarande blir bättre så kan behandlingen med Doxyferm ha bitit. Proverna som analyseras i Tyskland kommer att ge svar på om Borrelian fortfarande lever i min sargade kropp. Efter samtalet känner jag mig mycket hoppfull.


Har börjat arbeta på halvtid för någon vecka sedan. Det går sådär. Först gick det bra men efter att ha arbetat på plats måndag och tisdag denna vecka så har symptomen ökat.


En glädjande nyhet som jag fick nu på morgon från en patient som befinner sig i Tyskland är att två svenskar som fått behandling i Tyskland har fått ersättning från Försäkringskassan i Sverige. Detta då de faktiskt blivit friska efter behandlingen. Det gäller alltså att spara alla kvitton. Ju fler som får ersättning desto större signal om att vården i Sverige är bristfällig när det handlar om Borrelia.


Läkaren sa även att det är USA:s försäkringssystem som begränsar vård vad gäller Borrelia och även andra sjukdomar som t ex Whiplash. Skulle försäkringssystemet där erkänna dessa sjukdomar så skulle det raseras. Därför har direktiven runt vissa sjukdomar som Borrelia tagits fram till försäkringsbolagens (i USA) fördel.


Nu känns det som att detta bara är början på min resa. Har ändå bloggat ett tag om detta. Känns som att Borreliabloggandet kommer att bli ändlöst.

Presentation


Fokus i mitt liv är min dotter Edina. Älskar mitt jobb som GIS-samordnare. Brukar säga att jag har världens bästa unge, jobbar och bor i Paradiset. Privat älskar jag skor och taklampor. Tyvärr kan jag inte frossa i någedera p g a platsutrymme.

Omröstning

Den ena dricker en dryck till brända mandlar och popcorn och den andra en annan. Vilka drycker dricker vi?
 Edina saft och Cecilia mjölk
 Cecilia saft och Edina mjölk
 Cecilia kaffe och Edina mjölk

Fråga mig

31 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards