Alla inlägg den 12 mars 2012

Av Cecilia - 12 mars 2012 17:41

I dag bestämde jag mig för att göra beasås för första gången. Det gick jättebra. Lyckades första gången. Edina var in i köket och smakade och sa åååå vad gott.


Härligt nu blir det fest i soffan tänkte jag och fixade färdigt i köket medan Edina satt och såg film i vardagsrummet. När jag bar in maten möttes jag av detta.

En primaballerina som bäddat ner sig i soffan för att se film innan maten. Inte konstigt egentligen eftersom hon varit på utflykt med dagis och sen dansat med en annan prima ballerina på eftermiddagen.

 

Nåja, jag njöt i alla fall av den goda maten men det hade varit lite extra festligt om min egen ballerina orkat äta med mig. Beasåsen står i kylen så hon får insupa i morgon i stället.

 

Nu måste jag nog skynda att bädda ner mig för hon lär nog vakna någon gång i natt. I morgon blir en lååååång dag. 

Av Cecilia - 12 mars 2012 08:22

För bra länge sen beslutade Stockholm stad att föräldrar, barn och personal på Edinas förskola inte får gå direkt upp till dagis via en lång gång. Detta för att lastbilar och sopbilar kan komma att köra på någon. Alla som skulle till förskolan blev hänvisade till att först gå in på en gård till en förskola i anslutning och via en stig gå in till förskolan som Edina går  på. Fine det kan jag köpa.


I samma veva gjorde man en stor fin plats för sopbehållarna alldeles vid grinden in til Edinas förskola, längst in i ändan på den långa gången. Detta för att man ska kunna hämta soporna på ett enklare sätt. Fine det kan jag köpa.


I början följde vi alla lydigt dessa direktiv. Men eftersom det aldrig stod någon och lastade när man kom till förskolan och det faktum att den lilla stigen inte sköttes vad gäller grusning  och plogning började jag och alla andra att ta den gamla vägen.


En dag när det stod en lastbil på gången tänkte jag att jag skulle ta den väg vi var hänvisade till, men ändrade mig när jag såg att jag skulle få plumsa i en halvmeter med snö.


Nedanför den långa gången upp till förskolan finns några parkeringar för de boende samt en vändplats. Eftersom föräldrarna inte får ta cyklarna upp efter den långa gången så ställer de sin cykel i vägen för de som har boendeparkering. Många föräldrar, barn och personal tar dock med sina cyklar till den stooora fina plattan där det finns utrymme för både sopkärl och cyklar m m. Det verkar vettigt för det finns ingenstans att ställa sin cykel om man inte vill stå i vägen för hon som hyr parkeringen vid uppfarten till den lååånga gången.


På morgon när jag lämnade förskolan stod en bil med parkeringsvakter och väntade. Jag var tvungen att fråga om de tänkte lappa bilen som stod på vändplatsen. De informerade om att de skulle tala med ägaren. Folk har klagat på att föräldrar parkerar sina bilar där när de lämnar/hämtar sitt/sina barn. De som satt i bilen i dag hade i alla fall lite skam i kroppen. De arbetsvägrade på sitt sätt. 



Nå undrar jag: Var ska föräldrarna ställa sina bilar när de lämnar barnen?


Eftersom jag är priviligerad och bor nära förskolan behöver jag inte ta bilen till förskolan. Stockholm är dock konstruerat så att många måste resa för att lämna/hämta sitt/sina barn. Då borde också Stockholm stad ta sitt ansvar och se till att föräldrar kan lämna sina barn på förskola oavsett transportmedel.


Jag börjar allvarligt fundera på om Stockholm stad vill att barnen ska gå på förskolan som Edina går på?


Förutom att barnen inte är välkoma att ta sig till förskolan så är det en livsfarligt korsning i anslutning till förskolan. Bilar kör snabbt eftersom det är en lång sträcka utan stopp precis nedanför. Stockholms stad skulle enkelt kunna hindra folk att köra 70 km/h på vägen m h a farthinder, men p g a prestige gör de inget. Enligt utsago har de inte ens varit och inspekterat korsningen trots påtryckning och namninsamling. En mamma har varit drivande i frågan i åratal utan att något händer. En eloge till henne för att hon orkar.

Presentation


Fokus i mitt liv är min dotter Edina. Älskar mitt jobb som GIS-samordnare. Brukar säga att jag har världens bästa unge, jobbar och bor i Paradiset. Privat älskar jag skor och taklampor. Tyvärr kan jag inte frossa i någedera p g a platsutrymme.

Omröstning

Den ena dricker en dryck till brända mandlar och popcorn och den andra en annan. Vilka drycker dricker vi?
 Edina saft och Cecilia mjölk
 Cecilia saft och Edina mjölk
 Cecilia kaffe och Edina mjölk

Fråga mig

31 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards