Direktlänk till inlägg 11 november 2012
I går gjorde jag en av mina personliga favoriter, Sjömansbiff. Det är både enkelt och gott. Med lite god yoghurt till servering så blir det lite som en fest.
Så här gör jag sjömansbiff:
Fräs en lök
Stek 400g kött (fransyska eller innanlår)
Krydda med 5 ml kryddpeppar.
Blanda en liter buljong och häll över. Börja med en halvliter.
Lägg i tre lagerblad.
Skala och skiva 3 stora morötter och 10 normalstora potatisar och lägg i.
Låt koka under lock.
OBS! Kolla till grytan mellan varven och häll på mer buljong vid behov.
Salta efter smak.
Eftersom vi kör glutenfritt så struntar jag i ölet och för min del kan det knappast bli godare.
Har inte orkat blogga mycket å det senaste, men nu börjar valet närma sig och Hamilton gjorde mig rätt häpen med Folkpartiets valfläsk. Kan inte låta bli att reagera. Hamiltons och Folkpartiets valfläsk i ekonomidebatten är såååå skrattretande ...
Jag är lite upprörd över de onyanserade diskussionerna runt datorer i skolan. Varför visar inte Skolverket/politiker befolkningen och lärarna vilka alternativ som finns att välja mellan innan vi/de får svara på frågor om ja eller nej till datorer i u...
På väg till och från jobbet kör jag förbi några uteliggares bosättningar. Jag har noterat att de bär vattendunkar från bensinmacken ca en km från själva boplatsen. Det ser väldigt tungt ut. I något obestämt ögonblick bestämde jag mig för att kö...
Mitt i städningen var jag tvungen att avbryta för att ventilera frustrationen över femte jobbskatteavdraget. Vart tror ni kostnaderna sparas in? Blir det i form av höjda högkostnadsskydd? I så fall börjar vården vara till för de friska, arbetande sam...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 | 9 | 10 |
11 | |||
12 |
13 |
14 | 15 |
16 | 17 |
18 | |||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 | 24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||||
|