Alla inlägg den 15 maj 2011

Av Cecilia - 15 maj 2011 17:36

I dag var vi på söndagscykling m Hampus och Marika. Jag hade lovat Edina att cykla till kaninparken (Sätras lekpark). Det blev dagens mål. Det är så himla kul att vi har dem att cykla med.


Innan vi lämnade kaninerna kikade vi på duvorna som också bor i en bur där. Då kom en duvskötare ut med ett duvägg till Edina. Ägget ligger nu och ruvas i en vante. Hoppas verkligen att vi fick ett obefruktat ägg. Annars är det bara att lära sig ta hand om en duvunge. Ägget kändes kallt när vi fick det så jag är inte direkt orolig.

 

Under hemfärd stannade vi till i en lekpark i Bredäng. Där fick jag och Marika vara lite vuxna med varandra. Innan var det lite si och så med det. Barnen sprang åt olika håll och ville roas av respektive mamma.


Varje dag bär med sig något som man inte kunnat förutspå. Tänk vad rikt livet kan vara. Kan inte låta bli att fantisera om att ägget kommer att kläckas.

Av Cecilia - 15 maj 2011 07:42

Här kommer ett tips till alla Stockholmare. Cykla i stället för att ta t-bana eller bil. Det är så himla skönt. Du upptäcker snart att Stockholm inte är så stort. Kanske kommer du precis som jag att känna en enorm frihet när du cyklar förbi alla bilköer och skitiga tåg. Om du dessutom har disciplin och lägger undan pengarna du sparar på att cykla så kan du unna dig nåt annat för dem. Samtidigt får du gratis motion. Jag har tyvärr inte den disciplinen att jag kan spara. Hoppas den ska dyka upp innan cykelsäsongen är över.


Som GIS-samordnare måste jag göra lite reklam för GIS. Här är en länk till Cykelplaneraren  i Stockholm.


Om du ska köpa cykel behöver du inte ruinera dig. Jag har en ""28"" cykel utan växlar. Den ger hög utväxling (detta innebär lättrampad) och har inte en massa teknik som kan gå sönder. Håller i evigheter och du kan få en ny för ca 3500 kr. En begagnad går säkert att få för några hundringar. Uppsalas helgmarknad brukade sälja sådana (förutsatt att den finns kvar). Vill du köpa en ny skulle jag kika på Skeppshúlt och Monark. Sjäv har jag den sistnämnda.


Första turen denna säsong cyklade jag 16,6 km utan att ha tränat innan. Bakpå hade jag min dotter Edina på ca 15 kg. Själv är jag inte någon lättviktare direkt med mina 90 kg.

 

Edina älskar våra turer med cykel. Hon somnar ofta och gärna. Jag kan höra henne snarka där bak.


En annan fördel med cykel är att jag kan motionera när Edina är sjuk. I veckan har vi varit hemma med VAB. Det brukar göra mig rastlös då jag är ensamstående och inte har någon vuxen att umgås med på flera dagar. Att sätta Edina på cykeln och åka iväg ger mig stimuli och Edina somnar. När vi kommer hem brukar jag lyfta henne i säng och hoppa i själv. Underbart!


Vi har redan varit på flera turer med våra vänner Hampus och Marika. Vi ser fram emot en massa fler. I dag blir det en tur för att kika på kaniner i en lekpark.

Presentation


Fokus i mitt liv är min dotter Edina. Älskar mitt jobb som GIS-samordnare. Brukar säga att jag har världens bästa unge, jobbar och bor i Paradiset. Privat älskar jag skor och taklampor. Tyvärr kan jag inte frossa i någedera p g a platsutrymme.

Omröstning

Den ena dricker en dryck till brända mandlar och popcorn och den andra en annan. Vilka drycker dricker vi?
 Edina saft och Cecilia mjölk
 Cecilia saft och Edina mjölk
 Cecilia kaffe och Edina mjölk

Fråga mig

31 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards